IMG_5836
0880 perspectief voorgevel
0880 gevelfragment
Reliëf Weesp
A3

IMG_5836
0880 perspectief voorgevel
0880 gevelfragment
Reliëf Weesp
A3
previous arrow
next arrow

Drie portiekflats, Weesp

Aan de Sportparklaan in Weesp, in de naoorlogse Dichtersbuurt, staan drie portiekflats. De gehele buurt bestaat uit dezelfde flats. Door de verschillende eigendomsvormen van de omliggende blokken verschilt de uitstraling per blok. Kozijnen­­­­­, entrees en hekwerken zijn op diverse manieren in de afgelopen jaren vernieuwd.

Het comfort in de woning en het gevoel van veiligheid rondom de gebouwen laat te wensen over. Desondanks is het een fijne plek om te wonen, naast het station en dichtbij de voorzieningen. Met de Projectmatige Woningverbetering worden er verschillende aspecten van het blok verbeterd zodat de bewoners zich wat meer thuis zullen voelen.

Entrees

De portiekflats krijgen nieuwe entrees, dat zijn er drie per blok. Het ontwerp voor de nieuwe entrees past bij de schaal van het blok. De huidige entreedeuren zijn laag en breed. De nieuwe deuren krijgen prettiger afmetingen. De resterende maat die de brede deur achterlaat, wordt gevuld met een accentsteen die lijkt op de voorkomende rode accentsteen. Deze accentsteen wordt doorgetrokken naar het ronde raam in het trappenhuis. De ronde ramen krijgen een accentkleur. Er komt een betonnen luifel met een hemelwaterafvoer en verlichting. De postkasten worden vervangen. Het blok als geheel zal beter leesbaar zijn, met daarin de entrees als duidelijke accenten.

Nieuwe kozijnen

De huidige kozijnen worden vervangen door nieuwe houten kozijnen. De kleur van de kozijnen past bij de gele steen. De draaiende delen worden wit, evenals de nieuwe doorvalbeveiliging. De lateien boven de kozijnen worden vervangen en aangeheeld met een menging van de gele en de rode steen, zij vormen een nieuwe decoratie.

Persoonlijk

Om de ervaring van de bewoners persoonlijker te maken wordt er per blok een kleur geïntroduceerd. Deze accentkleur wordt toegepast op de entreedeuren, de betonnen tussenpenanten, de portiekkozijnen en de balkonhekken.

Opdrachtgever; Ymere
Team: Sophie van Dorsten, Marlene Hamacher, Marjolein van Eig