Over BureauVanEig

Architect Marjolein van Eig werkte bij de gerenommeerde architectenbureaus Biq Architecten en Inbo alvorens ze in 2014 besloot haar eigen kantoor te starten. Haar werk is herkenbaar: “We kijken goed naar de omgeving van een project en maken gebruik van de kwaliteiten die we aantreffen. Daarmee bouwen we verder voor de toekomst.  Onze ontwerpen voegen zich op een subtiele manier in hun context, dat vinden we spannend. Ze vallen op door hun typische vorm, zorgvuldige detaillering en solide materialen.” Marjolein van Eig schrijft over architectuur voor diverse media. Sinds 2014 verschijnt de rubriek ‘Het Detail’ voor het vakblad de Architect. Ze is als gastdocent verbonden aan de TU Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Met aandacht

Bouwen, samen een project realiseren, is het leukste dat er is. Het is een complex proces en daarom werkt BureauVanEig vanaf de start van een project graag samen in een team waarin alle partijen elkaar bevragen en hun expertise inbrengen. Daardoor zijn ontwerpen niet alleen mooi, ze zitten ook goed in elkaar. In dit proces wordt aandacht besteed aan de impact op het milieu. 

Publicaties en prijzen

De projecten van BureauVanEig worden regelmatig gepubliceerd en onderscheiden. Het Melkhuisje werd genomineerd voor de Lieven de Keypenning, de Arc Award en de Wienerberger Award. In 2014 won Marjolein van Eig de prestigieuze Abe Bonnemaprijs en onlangs ontving ze de Gulden Feniks voor de Kijkkoepel voor fort bij Krommeniedijk.

Medewerkers

Sophie van Dorsten, Marlene Hamacher, Melvin van den Houdt
Eerder: Mathijs Boersma, Eli Dorsman, Jan Paclt, Valia Pitta, Maxim Ross, Marinda Verschoor, Jeroen de Winter, Inez Tan

Marlene Hamacher

Marlene Hamacher studeerde aan de Brandenburg Technical University. In 2014 kwam ze naar Nederland en besloot hier te blijven. Ze studeerde af bij de chair ‘Interiors Buildings Cities’ en behaalde in 2018 haar master of science aan de TU Delft. Tijdens haar studie studeerde ze een paar maanden in Istanbul en India en liep ze stage in Kopenhagen.

Melvin van den Houdt

Melvin van den Houdt woonde tot zijn 9e in Kenia. Hij zit momenteel in het laatste jaar voor zijn eindexamen aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Hij startte in 2017 als stagiair en kwam begin 2019 in dienst bij het bureau. Voordat hij naar de RAvB ging haalde hij zijn bachelor bouwkunde aan de Haagse Hogeschool.

Sophie van Dorsten

Sophie van Dorsten studeerde in 2015 af bij de afstudeerrichting ‘Dwelling’ aan de TU Delft. Tijdens haar studie verbleef ze veel in het buitenland; in India, Finland, Italië en Slovenië. Na haar studie werkte ze als architect bij verschillende bureaus. Naast haar werkzaamheden bij het bureau doet ze onderzoek naar Rotterdamse kiosken.