Over BureauVanEig

Architect Marjolein van Eig werkte bij de gerenommeerde architectenbureaus Biq Architecten en Inbo alvorens ze in 2014 besloot haar eigen kantoor te starten. Haar werk is herkenbaar: “We kijken goed naar de omgeving van een project en maken gebruik van de kwaliteiten die we aantreffen. Daarmee bouwen we verder voor de toekomst.  Onze ontwerpen voegen zich op een subtiele manier in hun context, dat vinden we spannend. Ze vallen op door hun typische vorm, zorgvuldige detaillering en solide materialen.” Marjolein van Eig schrijft over architectuur voor diverse media. Sinds begin dit jaar verschijnt er een nieuwe column voor Architectenweb. Ze is als gastdocent verbonden aan de TU Delft en de Rotterdamse Academie van Bouwkunst.

Met aandacht

Bouwen, samen een project realiseren, is het leukste dat er is. Het is een complex proces en daarom werkt BureauVanEig vanaf de start van een project graag samen in een team waarin alle partijen elkaar bevragen en hun expertise inbrengen. Daardoor zijn ontwerpen niet alleen mooi, ze zitten ook goed in elkaar. In dit proces wordt aandacht besteed aan de impact op het milieu. 

Publicaties en prijzen

De projecten van BureauVanEig worden regelmatig gepubliceerd en onderscheiden. Het Melkhuisje werd genomineerd voor de Lieven de Keypenning, de Arc Award, de WienerbergerAward en ontving een special mention bij de Fritz Höger Award . In 2014 won Marjolein van Eig de prestigieuze Abe Bonnemaprijs, in 2019 de Gulden Feniks en afgelopen jaar ontving ze de Arie Kepplerprijs en een eervolle vermelding van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020.

Medewerkers

Roy van den Brand, Sophie van Dorsten, Melvin van den Houdt, Daniël van der Woude
Eerder: Mathijs Boersma, Eli Dorsman, Marlene Hamacher, Jan Paclt, Trang Phan, Valia Pitta, Maxim Ross, Marinda Verschoor, Jeroen de Winter, Inez Tan

Foto: Hans Reitzema