Over BureauVanEig

In 2014 richtte architect Marjolein van Eig BureauVanEig op, dat met haar gerealiseerde werk in korte tijd diverse prijzen en nominaties ontving. Het bureau staat bekend om gebouwen die enerzijds genuanceerd zijn en passend in de omgeving en die tegelijkertijd verrassen en uitblinken in vorm, materiaalgebruik en detaillering. Sinds 2013 schrijft Van Eig over architectuur voor diverse media. Van Eig neemt regelmatig plaats in architectuurjury’s en is als gastdocent verbonden aan de academie van bouwkunst Rotterdam en de TU Delft.

Met aandacht

Bouwen, samen een project realiseren, is het leukste dat er is. Het is een complex proces en daarom werkt BureauVanEig vanaf de start van een project graag samen in een team waarin alle partijen elkaar bevragen en hun expertise inbrengen. Daardoor zijn ontwerpen niet alleen mooi, ze zitten ook goed in elkaar. In dit proces wordt aandacht besteed aan de impact op het milieu. 

Publicaties en prijzen

De projecten van BureauVanEig worden regelmatig gepubliceerd en onderscheiden. Het Melkhuisje werd genomineerd voor de Lieven de Keypenning, de Arc Award, de WienerbergerAward en ontving een special mention bij de Fritz Höger Award . In 2014 won Marjolein van Eig de prestigieuze Abe Bonnemaprijs, in 2019 de Gulden Feniks en afgelopen jaar ontving ze de Arie Kepplerprijs en een eervolle vermelding van BNA Beste Gebouw van het Jaar 2020. De projecten verschijnen regelmatig in het jaarboek Architectuur, met daarin de beste 30 architectuurprojecten.

Medewerkers

Roy van den Brand, Sophie van Dorsten, Melvin van den Houdt, Daniël van der Woude
Eerder: Mathijs Boersma, Eli Dorsman, Marlene Hamacher, Jan Paclt, Trang Phan, Valia Pitta, Maxim Ross, Marinda Verschoor, Jeroen de Winter, Inez Tan

Foto: Hans Reitzema