Over BureauVanEig

Architectuur vormt het decor van ons dagelijks leven. Daarom ontwerpen we gebouwen die vertrouwd ogen en op een subtiele manier verrassen. We werken graag aan projecten in bijzondere landschappen en in de stad. Hierbij kijken we heel zorgvuldig naar de kwaliteiten van de plek en bouwen we verder met wat we aantreffen, voor de toekomst. De projecten vallen op door de bijzondere vorm, zorgvuldige detaillering en solide materialen. 

De projecten waar we aan werken:
– Renovatie en verduurzaming van de (sociale woning)bouwvoorraad 
– Woningbouw nieuwbouw
– Specials: projecten die uniek zijn door programma en locatie

Met aandacht

Bouwen, samen een project realiseren, is het leukste dat er is. Het is een complex proces en daarom werken we vanaf de start van een project graag samen in een team waarin alle partijen elkaar bevragen en hun expertise inbrengen. Daardoor zijn onze ontwerpen niet alleen mooi, ze zitten ook goed en slim in elkaar. Tijdens dit proces wordt veel aandacht besteed aan de impact op onze leefomgeving en toekomst. De nadruk ligt zoveel mogelijk op biobased en circulair materiaalgebruik.

Publicaties en prijzen

Onze projecten worden regelmatig gepubliceerd, genomineerd en onderscheiden. We ontvingen de prestigieuze Abe Bonnemaprijs, de Gulden Feniks, de Arie Kepplerprijs en een eervolle vermelding van BNA Beste Gebouw van het Jaar. Het Melkhuisje werd genomineerd voor de Lieven de Keypenning, de Arc Award, de WienerbergerAward en ontving een special mention bij de Fritz Höger Award. De projecten verschijnen regelmatig in het jaarboek Architectuur, met daarin de beste 30 architectuurprojecten van dat jaar. Van Eig is momenteel genomineerd voor Architect van het jaar 2023.

Marjolein van Eig schrijft over architectuur voor diverse media. Eind 2021 verscheen haar boek ‘Het Detail’. Momenteel schrijft ze een maandelijkse column voor Architectenweb. Sinds januari 2022 zit Van Eig in de welstand- en monumentencommissie van Rotterdam. 

Medewerkers

Sofie van Brunschot, Melvin van den Houdt, Dave van Leeuwen, Jolien Streng, Daniël van der Woude
Eerder: Mathijs Boersma, Roy van den Brand, Loes Bruins Slot, Eli Dorsman, Sophie van Dorsten, Marlene Hamacher, Jan Paclt, Trang Phan, Valia Pitta, Maxim Ross, Inez Tan, Marinda Verschoor, Jeroen de Winter

Vacatures

Wil je een open sollicitatie sturen, dat kan naar info@bureauvaneig.nl.

Foto: Hans Reitzema