0990 Beeld 01
Bestaande situatie
Tekening-situatie
Tekening doorsnede
Natuurinclusiviteit
0990 Beeld 02

0990 Beeld 01
Bestaande situatie
Tekening-situatie
Tekening doorsnede
Natuurinclusiviteit
0990 Beeld 02
previous arrow
next arrow

Paviljoen, Megastores Alexandrium

In opdracht van CBRE hebben we een ontwerp gemaakt voor een horeca gelegenheid op de kop van de Megastores in Rotterdam Alexandrium. Megastores is een zeer populair winkelgebied waar de verblijfskwaliteit echter gering is. De gemeente Rotterdam heeft Alexandrium dan ook aangewezen als één van de vijf focusgebieden voor de komende jaren. Het paviljoen komt bovenop het water, voor de drive-in van een grote hamburgerketen. Het ligt aan een route die veel gebruikt wordt door de werknemers van het naastliggende bedrijventerrein.

Liefde

Het gebied van de megastores is hard en stenig, het kan wel wat liefde gebruiken. Het paviljoen dat we ontworpen hebben is warm zacht in haar uitstraling. Het uitgangspunt is biobased bouwen. De houten gevel krijgt een zachtrode afwerking. In de spouw zit prettig kalkhennep isolatie zonder folies. De terrassen zijn ruim.

Natuur

Waar het kan biedt het gebouw ruimte aan allerlei flora en fauna. Zo zijn er zijn vogelkastjes opgenomen in de dakranden. Het dak zelf heeft een flink grondpakket voor bomen. Hier is ook plek voor bijenkasten en insectenhotels. Het regenwater wordt zichtbaar afgevoerd. De gevel van de hamburgertent wordt begroeid met wingerd of klimop. Het dak van de Megastores wordt helemaal volgelegd met PV panelen.

Opdrachtgever: CBRE
Medewerkers: Melvin van den Houdt