zwembad
terras
vanaf de weg
vanuit het huis
schema
situatie
ruine
verdieping 1
begane grond

zwembad
terras
vanaf de weg
vanuit het huis
schema
situatie
ruine
verdieping 1
begane grond
previous arrow
next arrow

Gastenverblijf, Italië

Op een prachtige locatie in de Marken, Italië, mochten we een gastenverblijf ontwerpen. Het verblijf komt op de plaats van een ruïne. Het hoofdhuis staat hogerop de heuvel en lager gelegen ligt een zwembad. Bij mooi weer is de Adriatische zee te zien.

De opdrachtgevers verblijven graag op deze mooie plek in Italië maar in de winter kan het er guur zijn. Het hoofdhuis is dan lastig warm te krijgen en het is er vochtig. Daarnaast komen er vaak vrienden of familie langs en dat is gezellig maar een beetje afstand kan ook prettig zijn. Vandaar de wens voor een bouwwerk dat extra ruimte en comfort biedt.

Het verblijf heeft twee verdiepingen, beide met een appartementje. Er is een kleine woonkamer met keuken en er is een slaapkamer met een badkamertje. Er kunnen dus 2×2 mensen verblijven. De entree voor de bovenste laag is via de achterzijde, de begane grond is toegankelijk via de voorzijde. Het begane grond appartement heeft een terras en op de verdieping is een groot raam dat uitzicht biedt naar de zee in de verte.

Het bouwwerk wordt opgetrokken in houtbouw. De elementen zullen in Nederland geprefabriceerd worde waarna ze naar Italië vervoerd worden en op de locatie aan elkaar gemonteerd.

Opdrachtgever: Iwan en Wies de Vries
Team: Marjolein van Eig, Daniël van der Woude