previous arrownext arrow

Slider

Servicecentra, Gemeente Rotterdam

De dienstverlening van de gemeente Rotterdam is momenteel verdeeld over meer dan 70 locaties, waaronder de bekende stadswinkels. De gemeente wil dit graag terugbrengen naar 14 plekken met dezelfde -nieuwe- uitstraling en service, in zogenoemde servicecentra. BureauVanEig was geselecteerd voor de 2e ronde van de architectenselectie, voor het ontwerp en de uitwerking van deze locaties. In samenwerking met Biq Architecten hebben we een plan ontwikkeld dat zowel op kwaliteit, als op procesaanpak, het beste scoorde.

Kwaliteit binnen bestaande

De kwaliteit bestaat eruit dat we, met gebruikmaking van het bestaande interieur en de gebouwstructuur, op een eenvoudige en treffende manier een geheel nieuwe uitstraling realiseren. De bestaande balies worden hergebruikt in de nieuwe indeling en in het midden van de centrale publieksruimte komt een grote tafel in dezelfde stijl, waar de Rotterdammer zelf aan de slag kan gaan. Hiermee ontstaat een duidelijk en overzichtelijk servicecentrum, waar de burger snel geholpen wordt.  Onze proces aanpak was zo ingericht dat we de zeer krappe planning van de gemeente, in al zijn grilligheden, op een soepele manier konden aanpakken.

Herkenbare identiteit

Door toepassing van de visuals van kunstenaar Wuudy op de muren, zal elke locatie herkenbaar zijn als onderdeel van de gemeente Rotterdam. De visuals zorgen er bovendien voor dat de uitstraling Rotterdams is; eenvoudig, krachtig en mooi.

Selectieronde: 2e plaats
In samenwerking met: Biq
Architecten
en Wuudy