Architect Marjolein van Eig werkte 12,5 jaar bij gerenommeerde bureaus, voordat ze in 2014 besloot haar eigen bureau te starten. Bij Biq Stadsontwerp ontwierp ze verschillende woningbouwprojecten en had ze een belangrijk aandeel in het ontwerp van het Bluecoat Artscentre in Liverpool. Voor Inbo ontwierp ze woningbouw, de zorgwoningen op landgoed de Hartekamp en de transformatie van het NLR. Voor het project Koepel op de Overplaats ontving ze in 2014 de prestigieuze Abe Bonnemaprijs. Haar werk is herkenbaar: “Ik vind het belangrijk dat je de omgeving waarin je leeft begrijpt. Dat zorgt voor rust en geborgenheid. Daarom werk ik met archetypes, daarmee bouw ik verder op de bestaande omgeving. De projecten voegen zich op een subtiele manier in hun context, dat vind ik spannend. Ze vallen op door hun typische vorm, zorgvuldige detaillering en solide materialen.”

Bouwen, samen een project realiseren, is het leukste dat er is. Wat gaan we doen? Hoe gaan we het doen? Hoe zorgen we dat het binnen budget blijft? Hoe zorgen we ervoor dat het goed bruikbaar is en dat we er over twintig jaar ook nog in willen wonen of werken? Dat het niet uit elkaar valt, wel mooi blijft en goed te onderhouden is? En dat het behaaglijk is en vriendelijk voor het milieu? BureauVanEig beheerst het bouwproces van begin tot eind. De projecten zijn niet alleen mooi, ze zitten ook goed in elkaar. Waar nodig wordt gebruik gemaakt van een uitgebreid netwerk van specialisaties, bijvoorbeeld voor kostenramingen, milieuprestatie, constructie- en installatieadvies.

Om architectuur ook bij een breed publiek onder de aandacht te brengen en om de geest te slijpen schrijft Marjolein van Eig regelmatig, bijvoorbeeld voor Archined, vakblad de Architect en HP/ De Tijd. Ze schreef samen met Lidwine Spoormans een boek over kopgevels in de woningbouw. Momenteel begeleidt ze de Master 1 studio aan de TU in Delft.

BureauVanEig is aangesloten bij de Bond van Nederlandse Architecten

Curriculum Vitae Marjolein van Eig

Pdf Woningbouw
Pdf Utiliteitsbouw
Medewerkers:
 Marinda Verschoor, Melvin van den Houdt
Eerder: Jan Paclt, Valia Pitta, Maxim Ross, Inez Tan

De Fabriek van Delfshaven
 Mathenesserdijk 412B – 3026 GV  Rotterdam
T +31 6 24 528 528
info@bureauvaneig.nl
www.bureauvaneig.nl